MYO – Kawalan Gesture Boleh Dipakai

Jika anda rasakan Leap Motion adalah alat kawalan gesture yang hebat, peranti ini dua kali ganda lebih hebat daripadanya. Jalur lengan MYO ini mengesan aktiviti elektrikal di dalam tangan anda dan menggunakannya untuk mengawal secara wireless peralatan seperti komputer, konsol permainan video, telefon pintar dan peranti digital lain.

 MYO РKawalan Gesture Boleh Dipakai

MYO - Kawalan Gesture Boleh Dipakai

Alat ini menggunakan teknologi canggih untuk mengukur aktiviti elektrikal pada tangan ketika melakukan gesture dan berdasarkannya, ia akan mengawal peralatan yang telah diprogramkan secara elektronik dengan gesture yang tertentu. Setiap peralatan akan memberi respon yang berlainan kepada gesture yang telah diprogramkan padanya oleh pengguna.

MYO - Kawalan Gesture Boleh Dipakai

Alat ini sangat berguna untuk memudahkan kawalan peralatan kerana anda tidak perlu memegang alat kawalan di tangan anda, malah tangan bertindak sebagai alat kawalan itu. Walaupun nampak seperti terlalu sukar untuk dipercayai kewujudannya, ia sebenarnya sudah boleh berfungsi dan boleh ditempah secara komersial di laman web getmyo.com.

Setakat ini lebih 25,000 unit MYO telahpun ditempah. Walaubagaimanapun, tempahan ini hanya akan tiba di tangan anda tahun depan.MYO - Kawalan Gesture Boleh Dipakai

Tags: , , ,

Pengarang: iMyn

 

Sebagai co-founder TechKini, iMyn menggemari gajet, peranti dan teknologi terkini serta meminati bidang kewartawanan dan melancong ke serata dunia. Memiliki latarbelakang pendidikan IT dari universiti terkemuka tempatan, beliau memiliki pengetahuan yang luas dalam menilai baik buruk sesebuah produk. Falsafah hidup beliau adalah, "beli jika benar-benar memerlukannya, jangan ikuti trend semasa membuta tuli".

 

Terkini Mengenai Umum

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Social Widget

 
 
 

Popular Minggu Ini

 
 
 
 

Ruangan Diskusi

  • iMyn: Dengar cerita, orang Korea Utara yang buat kerja hack ni...K…
  • iMyn: Ni kalau kat DirectD mesti blh dapat murah ni...tak lama lag…
  • wan hafizi bin wan zaid: saya nak …
  • kakipromo: pirates di mana-mana …
  • iMyn: Tu ar... Apple memang terkenal dengan strategi memerangkap p…
  • Wira Merah: Salah satu strategi apple untuk menambahkan pengguna MacBook…
  • iMyn: Depends juga lah, setakat ni, kebanyakan tempat saya gi ada …
 
 

Ruangan Perkenalan